Всяка нощ милиони от нас изпитват свързано с цикъла безсъние.
 
Подлагаме кърпи, носим допълнително бельо, прегръщаме бутилки с гореща вода, взимаме си душ в 2 през нощта. И се борим с болката с хапчета. Или с удоволствие.
 
Защото цикълът никога не спи. Дори и когато отчаяно ни се спи.
 
Докато нашите матки кървят, а стомасите ни се подуват, ние сме наполовина будни и наполовина заспали.
 
Топло ни е и ни е студено, борим се, свиваме се. Люлеем се, въртим се, стоим неподвижно, молейки се нашите превръзки да останат на място. При мнозина от нас страхът от петната краде съня.
 
На пръсти ходим до тоалетната докато нашите партньори, бебета или домашни любимци спят блажено – благоговение ли усещаме или завист?
 
И през цялото време загубеният сън се натрупва – два часа през нощта, четири нощи в годината, месеци и месеци и месец през живота ни.
 
Време е да хвърлим светлина върху това, което се случва в мрака. За всички нас, които храбро посрещаме нощта, заедно, без още да знаем. Цикълът никога не спи, но защо пък и ние не трябва да спим?

Присъединете се към нашето търсене на съня #periodsomnia.

Спете без страх.

Разликата в съня по време на цикъл

62%
62% от жените+ имат по-лош сън по време на цикъла си*
5 месеца
Жените+ губят около 5 месеца сън през живота си поради цикъла си*
1/3
Една трета от жените+ стоят будни поради страх от изцапване на чаршафите*
Добрата нощна почивка е основна съставна част от нашето здраве и благополучие. Дори само една лоша нощ може да ви накара да се чувствате зле през остатъка от седмицата. 
 
Проблемът е, че много от нас не могат да получат качествения сън, който заслужават. По същия начин както има разлика в заплащането, разлика в болката и разлика в удоволствието, така има и значително неравенство когато стане дума за нашия сън. Когато сме в цикъл и не можем да спим, разликата само се разширява. Срамът и стигмата, които са се просмукали в усещането през деня, че сте в цикъл, не си отиват и през нощта. Дори стават по-интензивни. Това значи, че мнозина от нас се нуждаят от много време, за да обърнат внимание на своя цикъл преди да си легнат, а също и през нощта. 
 
Ние имаме мисия да променим това, като хвърлим светлина върху набора от неща, които жените+ изпитват нощем по време на цикъл - позволявайки на жените+ да се почувстват по-добре представени, обединени и по-комфортно с това, което са и което преживяват. 

Присъединете се към нашето търсене на съня като споделите филма #periodsomnia СПОДЕЛЕТЕ

Открий новите превръзки Libresse Goodnight с технологията Max Cour-V™. Подходящи за различна сила на течение.

Препратки

Общо 10 871 бяха изследвани във водещите пазари: Великобритания, Италия, Франция, Швеция, Китай, Aржентина, Колумбия, Русия, Maлайзия и Йордания. Проучването на терен продължи от 24-ти декември до 24-ти януари и беше проведено от Dynata.