Жена с червено горнище се усмихва на отражението си

Нашата глобална инициатива за стимулиране на промени подобрява интимното самочувствие на жените и света, в който те живеят.

Project V logo

Защо действаме?

1 от 4
Бременности завършват с аборт. Загуби, за които страдаме в мълчание [i]
500 милиона
До 500 милиона жени всеки месец живеят в мизерията на цикъла [ii]

Това е само върха на айсберга, когато става дума за предизвикателни и други опасни изживявания, които жените имат всеки ден.

В Libresse ние не се страхуваме от това. Ние създадохме Проект V за борба срещу тази реалност и помагаме за подобряване на благосъстоянието на милиони.

НАШАТА ЦЕЛ
Libresse в селското училище в Камбоджа
Камбоджа

През януари 2022 г. Libresse предостави тоалетни съоръжения в селско училище в село в Камбоджа. Мострени комплекти и образователни брошури за цикъла бяха дарени на 300 ученика и учителя.

Saba и UNICEF образование в училището
Мексико

От 2016 г. Saba и UNICEF си партнират, за да образоват младите момичета за менструалната хигиена, като това е достигнало до 7,5 милиона души.

Майка се усмихва на дъщеря си преди училище
Колумбия

Проектът “Тормоз за любов” цели да подкрепи децата в училище, които изпитват тормоз и срам.

Cose in Commune визуално
Италия

Интимният “Cose in Comune” набляга върху разчупването на табута относно менструацията чрез информираност, отворен диалог, образование и цели борба със срама от цикъла в италианските училища.

Жени предлагат подкрепа една на друга
Франция

Франция има ежегодно партньорство с асоциация, помагаща на жените в трудни ситуации по отношение на здравните им нужди. От 2019 г. Nana ги подкрепя с финансова помощ и чрез дарения.

Дискусия с ученици в класната стая
Нидерландия

От години Нидерландия прави менструацията и интимната хигиена тема за дискусия в гимназиите чрез гост лектори. Също така на всеки три месеца във Voedselbank се даряват дамски превръзки. 

Други инициативи по проект V

Ние проследяваме

Our Global V-Taboo Tracker is our outgoing research project, designed to better understand taboos around wombs, periods, and vulvas; understanding is critical to making change.

Ние слушаме

Ние вярваме, че нашите тела и опитът ни трябва да бъдат чувани и че ученето един от друг може да ни помогне на всички. Ето защо ние молим жените по целия свят да споделят своя архив от #истории на матката.

Присъединете се към разговора

Прочетете други истории и помогнете за нарушаване на тишината чрез споделяне на опита си в социалните медии. Време е гласът ви да се чуе.

Справяне със стигмата за цикъла

Кратки филмчета, които дават повече екранно време на цикъла

Endometrix

Цикълът е нормален, болката не е