Цикълът е нормален, болката не е

Essity и Endometrix обединиха сили. Заедно ние ще продължим да работим в посока по-добро здраве по време на цикъла за всички жени и ще насърчаваме откритите разговори относно болката по време на цикъла, особено тази, причинявана от ендометриозата.

Вж.: Какво представлява ендометриозата?

Двеста милиона жени с менструация по целия свят се счита, че имат ендометриоза. Ако хората с ендометриоза бяха в една страна, това би било 8-та по големина държава в света. Ендометриозата е лично изживяване: за някои хора болката не е хронична и е лесна за преживяване, обикновено с хормонален контрол на раждаемостта. За други тя разрушава цялото тяло. И в двата случая за нея няма лек.

Въпреки започващите признаци на болка, които много хора с ендометриоза имат когато започва цикълът им, средното време, което е нужно за получаване на диагноза за състоянието е 7 години. Много неща играят роля при това удължено диагностициране, като например незнанието на хората и лекарите за това, какво е ендометриозата. Най-често срещаният фактор, който упражнява влияние върху тази липса на информираност, е нормализирането на болката при цикъла. “Менструалният етикет”, както го нарича изследване в Австралия, учи жените с менструация на това, че те никога не бива да привличат внимание към цикъла си. Прикриването на циклите обикновено кара хората да избягват да разговарят с приятели, семейство, съученици и доктори за това, как цикълът им ги засяга лично. Избягването на разговори за цикъла, особено ако болката е наистина неприятна и смущава ежедневния живот и дейностите, допринася за това, хората да вярват, че болката при цикъла е нещо нормално.

В Endometrix ние искаме жените с менструация да разберат, че болката по време на цикъл не е нормална. Ние също така искаме те да разберат как и защо изпитват болка при цикъл, така че да могат да вземат най-добрите решения относно това, какво да направят, за да се почувстват по-добре. Когато решихме да стартираме компания, за да помагаме на хора с ендометриоза, ние започнахме да ги интервюираме, за да разберем през какво преминават. След събиране на 700 различни мнения, ние открихме модел: на жените е казвано от родители, приятели, училищни сестри и доктори, че болката по време на цикъла не е чак толкова сериозно нещо.

Искахме да излезем с решение, което да докаже, че макар и цикълът да е естествена част от живота, изпитването на изключително силна болка по време на цикъл не е нормално. Така се роди нашето приложение за проследяване на цялостното здраве на хората с ендометриоза и хронична болка при цикъл.

Бързо прескачане до днешния ден. След години на изследване,  тестване и подобряване на външния вид и усещането на нашето приложение, ние разработихме нещо, което дава възможност на хората сами да се грижат за себе си чрез:

  • Даването им на персонален поглед върху тяхното здраве
  • Подобряване на комуникацията между тях и лекарите им
  • Даването им на сила да се грижат сами за себе си чрез различни програми за самостоятелни грижи

Endometrix-Logo

Открийте повече за Endometrix