Ние сме запалени по това, което правим и се грижим за това да изготвяме продукти, които да подобряват здравето и благосъстоянието на всички – включително на обичаните от нас хора.

Всички се нуждаем от продукти за себе си и се нуждаем от това, те да са безопасни. Безопасни за телата ни, но и за планетата.  И ние разбираме стойността на прозрачността относно това, какво има в тях – и какво можем да очакваме.

Нашите 5 стълба на защита

Всеки от следните стълбове е представен от служител по продуктова безопасност на Essity. Срещнете се с хората, които работят всеки ден, за да ви пазят.

1. Доставчици

Нашите тела заслужават най-доброто от най-доброто, ето защо ние имаме високи стандарти за нашите продукти. Мария ни помага да откриваме сигурни и устойчиви доставчици по цялата планета. Тя гарантира, че използваме само материали от доставчици, които имат етични начини на производство и най-високи стандарти за безопасност и качество.

Ние не просто разчитаме на това, което ни казват, а изискваме и детайлна информация от нашите доставчици, така че да знаем точно кое какво е. И сме сигурни, че те отговарят на нашия стандарт за глобален доставчик на Essity – ако това не е така, „благодаря и довиждане“ от нас.

A portrait photo of Maria
MEET MARIA

2. Материали 

Използваме само висококачествени материали, за да правим продуктите си и проверяваме всеки материал, във всеки продукт, редовно и цялостно.

Гунила е една от нашите експерти по продуктова безопасност и регулаторните въпроси. Тя следи внимателно материалите и съставките в нашите продукти и нищо не може да й убегне. За да може материалът да бъде одобрен от нашия бдителен екип, той трябва: 

  • Да е точният материал за мястото, на което ще се предлага нашият продукт, за типа човек, който ще го използва и за това, колко дълго ще се използва. 
  • Да съдържа химикали само в безопасни концентрации на базата на най-актуалните научни данни. 
  • Да издържа на нашите цялостни тестови процедури, които надминават далеч установеното по закон. 

Всеки материал и продукт трябва разбира се да отговаря и на всички регулаторни правила и съществуващи закони.

A portrait photo of Gunilla
СРЕЩНЕТЕ СЕ С ГУНИЛА
Използваме само висококачествени материали, за да правим продуктите си и проверяваме всеки материал, във всеки продукт, редовно и цялостно.

3. Тестване

Питър е един от нашите специалисти по продуктова безопасност. Той тества нашите продукти на максимум, за да е сигурен, че са безопасни. Нашето тестване на всеки материал или продукт обикновено надминава далеч изискваното от закона или насоките. Нашата програма за тестване може да включва неща като: 

  • Анализиране на следи от нежелани химикали до изключително ниски нива 
  • Проверка в клетъчната култура дали материал е токсичен 
  • Дерматологични тестове и/или крайни потребителски тестове за кожен толеранс (Не искаме да се хвалим, но ние сме също така съучредител на програмата за управление EDANA, която промотира подобрените изисквания за абсорбиращи хигиенични продукти.)
A portrait photo of Peter
СРЕЩНЕТЕ СЕ С ПИТЪР

4. Производство

Имаме високи стандарти. Нашият плавен производствен процес ни позволява постоянно да създаваме висококачествени продукти, изпълнявайки ключовите изисквания на нашите пет основни принципа: качество, здраве и безопасност, хигиена и околна среда.

Джей помага за контрола върху това, как са направени нашите продукти и гарантира, че следваме стриктни правила при изготвянето на нашите продукти:

  • Само одобрени от продуктовата безопасност материали и съставки се използват.
  • Ние използваме система за контрол на качеството, за да се уверяваме, че нашите продукти са точно такива, каквито ги искаме. Дори и почистващите препарати, които използваме във фабриките си, са контролирани.
  • Нашите производствени процеси са напълно контролирани, за да е сигурно, че всичко работи перфектно от началото до края.
  • Ние сме външно сертифицирани. Следваме добрите производствени практики (GMP) или прилагаме допълнителни мерки за управление на риска в различни продуктови области като козметика, продукти в контакт с храни или медицински устройства.
A portrait photo of Jay
СРЕЩНЕТЕ СЕ С ДЖЕЙ
Нашият плавен производствен процес ни позволява постоянно да създаваме висококачествени продукти, изпълнявайки ключовите изисквания на нашите пет основни принципа: качество, здраве и безопасност, хигиена и околна среда.

5. Постоянен контакт с клиентите

Важно за нас е нашите продукти да работят за всекиго. Ето защо ние винаги сме готови да изслушаме това, което имате да кажете за нашите продукти, независимо дали е добро или лошо. Всяко оплакване или мнение е важно за нас.

Джени знае колко са важни грижата и вниманието. Тя помага за наблюдаването на нашите продукти, за да сме сигурни, че остават безопасни дори и след напускането на завода. Ако получим оплакване, тя директно го разглежда с цел намиране на най-добрия изход от ситуацията. Ако оплакването е сериозно, екип от експерти по продуктова безопасност и медицина се сформира в рамките на 48 часа, за да коригира проблема. Ако, а това се случва много рядко, продукт има дефект по отношение на безопасността, ние информираме релевантните власти и след това планираме и извършваме изтегляне. И винаги ви държим в течение на нещата.

A portrait photo of Jennie
СРЕЩНЕТЕ СЕ С ДЖЕНИ