Illustration of a product on a bathroom shelf - Libresse

Когато за първи път осъзнаеш необходимостта от интимните грижи като част от твоята рутинна женска хигиена, възможностите за избор на правилния сапун, ежедневни превръзки или кърпички може да изглеждат необятни.

Но ако знаеш какви продукти за дамска хигиена са полезни за теб, няма да се обезкуражиш.

Можеш да опростиш целия процес, като помислиш за начина си на живот и как той влияе на твоите специфични нужди когато става въпрос за интимни грижи. Защото начинът, по който прекарваш деня си, твоите навици за лична грижа и определени етапи от живота оказват влияние върху рутинната ти дамска хигиена.

Ако си тийнейджърка

Независимо дали ти е дошла менструация или не, трябва да поддържаш интимната си зона много чиста. Добра идея е да използваш интимен сапун като част от хигиенните си навици. И тъй като нередовната менструация, кървенето между менструациите и вагиналното течение могат да бъдат чести и непредвидими в юношеството, използвай  ежедневни абсорбиращи превръзки Libresse всеки ден за усещане за свежест в интимната зона.

Ако си спортистка

Чистотата след спорт е много важна. Използвай интимен сапун когато взимаш душ след спортни активности. Ако бързаш, пробвай да използваш интимни кърпички, които ще почистят и освежат интимната зона. С дишащи ежедневени превръзки като Libresse DailyFresh с формула ProSkin също ще се чувстваш чиста и ще имаш усещане за комфорт през целия ден.

Ако често пътуваш

Когато прекарваш дълги периоди от време в движение и не можеш да се къпеш толкова често, колко искаш, можеш да запазиш свежестта си с ежедневните превръзки Libresse DailyFresh. Подобно на памучно бельо, тези ежедневни превръзки са дишащи, което означава, че се грижат за твоята интимна кожа като ти дават усещане за свежест и комфорт. И опитай да използваш интимните влажни кърпички, след като отидеш до тоалетната. Те ще те освежат, ще ти помогнат да предотвратиш неприятните миризми и ще поддържат балансирано деликатното pH ниво на интимната зона.

След кола маска или обезкосмяване на интимната зона

Редовното премахване на пубисните косми може да доведе до чувствителна, суха или дори раздразнена кожа. Ползването на специална интимна пяна за бръснене ще успокои и овлажни деликатната кожа на интимната зона. Също така не забравяй да използваш крем след депилация за тази зона или гел от алое вера за хидратация. След два дни можеш да преминеш към интимен сапун. А ние препоръчваме да използваш ежедневни превръзки Libresse DailyFresh за комфорт по всяко време на деня.

Ако си родила

След раждане интимната зона може да бъде болезнена и възпалена. Интимната козметика обогатена с витамин Е и невен е отлична за успокояване на кожата. Докато ежедневните превръзки Libresse ще предпазят бельото ти от зацапване и ще ти помогнат да поддържаш зоната чиста и без неприятни миризми. Използването на интимни кърпички след ползване на тоалетна също ще освежи кожата, поради успокояващите свойства на витамин Е.